Cichowlas Polskie Warzywa

Teresa i Zbigniew
Tadeusiak

Pochodzące ze Żmigrodu warzywa Państwa Tadeusiaków to gwarancja jakości i doskonałego smaku. Na 40 hektarach wraz z synami uprawiają oni fasolę szparagową i bób. Gospodarstwo położone jest w Dolinie Baryczy, gdzie naturalne warunki i specyficzny mikroklimat sprzyjają uprawie roślin strączkowych.

Aby warzywa w momencie zbioru były odpowiedniej jakości, fasolę wysiewa się partiami co dwa tygodnie, dzięki czemu przez cały sezon jest ona świeża i delikatna.

Cichowlas Polskie Wrzywa Teresa i Zbigniew Tadeusiak
Cichowlas Polskie Wrzywa Iwona i Paweł Zakrzewscy

Iwona i Paweł
Zakrzewscy

Iwona i Paweł Zakrzewscy uprawiają paprykę w 60 tunelach foliowych. Tradycja uprawy tego warzywa na terenie woj. mazowieckiego sięga 40 lat i prowadzona jest w niemal niezmiennej technologii.

Często są to gospodarstwa rodzinne, oparte na pasji i tradycji, w których prace pielęgnacyjne odbywają się ręcznie. Pełnia zbiorów papryki przypada w miesiącach sierpień i wrzesień.

Mariusz
Rechnia

Pan Mariusz oferuje pyszne i zdrowe pomidory malinowe. Dzięki sterowaniu klimatem i ochronie biologicznej utrzymuje warzywa w dobrej kondycji, stosując przy tym znacznie mniej środków ochrony roślin.

Cichowlas Polskie Wrzywa Mariusz Rechnia
Cichowlas Polskie Wrzywa Renata Jędrzejczak

Renata
Jędrzejczak

Już od 10 lat Pani Renata uprawia w swoim gospodarstwie kalafiora, brokuła, marchew, rabarbar i cebulę. Wszystkie uprawy są monitorowane pod kątem obecności szkodników i chorób, aby zapewnić odpowiednią jakość w trakcie zbioru.

Pani Renata to jeden z naszych najbardziej zaufanych lokalnych dostawców.

Skontaktuj się z nami

Masz pytania lub wątpliwości? Chętnie pomożemy i odpowiemy na Twoje pytania.

Kontakt
Cichowlas
Cichowlas - profil facebook Cichowlas - profil youtube Cichowlas - profil youtube Cichowlas - profil youtube